• Értesítés

          • A helyi önkormányzat értesíti falunk lakosságát, hogy a COVID-19 tesztelés keretein belül falunkban a hétvégén csak a helyi kultúrház épültében lesz kialakítva tesztelési pont. 

            A tesztelés időpontjai: 2021. február 20. (szombat) 8,00-tól 17,45-ig és február 21. (vasárnap)  8,00-tól 15,45-ig    

            Az egyes utcák besorolása a képeken van feltüntetve. 

          • Aktuális információ

          • Értesítjük a Kedves Szülőket, hogy az alsó tagozatos diákok számára a jövő héten is az iskolában folytatódik az oktatás. Ezen való részvétel  feltétele, hogy legalább az egyik szülő rendelkezzen 7 napnál nem régebbi negatív Covid 19 teszteredménnyel, amelyet a hétfői érkezéskor a tanuló bemutat - kitöltött becsületbeli nyilatkozat.

            Továbbá értesítjük azon Kedves Szülőket is, akiknek gyermeke az óvodánkat látogatja, hogy az aktuális helyzet szerint február 15-étől (hétfőtől) újraindul az óvodai oktatás is. A hatályos előírások szerint az óvodába csak azon gyermek jöhet, akinél legalább az egyik szülő rendelkezik 7 napnál nem régebbi negatív Covid 19 teszteredménnyel, amelyet a hétfői érkezéskor kell az óvodában bemutatni, kitöltött becsületbeli nyilatkozattal egyetemben.

            A tesztelésre falunkban a következő időpontokban van lehetőség:

             

        • Értesítés
          • Értesítés

          • Értesítjük az alsótagozatos diákok szüleit, hogy az Iskolaügyi Minisztérium rendelete alapján 2021. február 8-tól (hétfő) újraindul az iskolai oktatás azon diákok számára, akiknek legalább egyik szülője 7 napnál nem régebbi COVID-19 betegség diagnosztizálására alkalmas negatív teszt eredménnyel (antigén vagy PCR) rendelkezik, vagy már átesett a betegségen.

            Fontos, hogy iskolába érkezéskor /hétfőn/ a tanuló hozza magával a tesztelést bizonyító és a szülő által aláírt becsületbeli nyilatkozatot. /Ha nincs lehetőség otthoni nyomtatásra, hétfőn a belépés előtt, a tanulót kísérő szülő az iskolában is kitöltheti./

            Azon diákok, akik nem fognak rendelkezni kitöltött becsületbeli nyilatkozattal, nem vehetnek részt a tanításon.

            Becsületbeli nyilatkozat:

            18665_sk-hu_(2021.02.05.)_(11a).docx

            18665_sk-hu_(2021.02.05.)_(11a).pdf​​​​​​​

              8a_-_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.pdf

            ​​​​​​​ 18642.docx

            Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat és információkat az iskola weboldalán és facebook oldalán  folyamatosan frissítjük.   


            Dr. Bukovszky János

            Az intézmény igazgatója

          • Értesítés

          • Értesítjük az óvodát látogató gyermekek szüleit, hogy a Járási Közegészségügyi Hivatal döntése alapján (COVID-19 betegség megjelenése az alkalmazottak körében) az iskolai konyha 2021. február 5-tól (péntek) 10 napra (február 14-ig) bezárásra kerül. Ezen okból kifolyólag, az előírásoknak eleget téve, sajnos erre az időszakra az óvodai oktatást is kénytelenek vagyunk szüneteltetni.

            Megértésüket és türelmüket megköszönve,

             

            Dr. Bukovszky János

            az intézmény igazgatója

          • Értesítés

          • A helyi önkormányzat értesíti falunk lakosságát, hogy a COVID-19 tesztelés keretein belül falunkban a hétvégén két helyen lesz kialakítva tesztelési pont  - helyi kultúrház épültében és az iskola tornatermében.

            A helyi tesztelés időpontjai: 2021. február 6. (szombat) 8,00-tól 17,45-ig és február 7. (vasárnap)  8,00-tól 15,45-ig    

            Az egyes utcák besorolása a képeken van feltüntetve. 

        • Felhívás
          • Felhívás

          • TISZTELT SZÜLŐ, KEDVES ISKOLA- és ÓVODABARÁT!

                          Az előző évekhez hasonlóan, 2021-ben is azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy amennyiben lehetőségük van, támogassák adójuk 2%-ával a Jövő Gyermeke Polgári Társulást. Szervezetünk az adókból befolyt összeget a szentpéteri alapiskolára és óvodára fordítja.

            Hozzájárultunk már anyagilag az oktatás színvonalát emelő interaktív táblák, berendezések vásárlásához, támogattuk az óvodai és iskolai kirándulások buszköltségeit, fedeztük a kézműves foglalkozások alapanyagköltségeit és a népviseleti ruhák varratásának költségét. Rendszeres társszervezői és támogatói vagyunk az iskolai és óvodai kulturális és hagyományőrző rendezvényeknek, mint pl. Kossányi-hét, Mesefesztivál, Májusfa-állítás, Családi-nap, amelyeken a polgári társulás anyagi hozzájárulásának is köszönhető, hogy színvonalas hazai és magyarországi együttesek, tánccsoportok és előadók fellépése vált lehetővé. Az elmúlt évben az óvoda udvarán épült kerti pavilon /kiülő/ költségeihez járult hozzá a szervezet, valamint a napközi udvarra tervezett kültéri sakk megvalósítását finanszírozta.

            E felsorolás természetesen nem tartalmazza az összes eddigi iskolára vagy óvodára fordított támogatást, de betekintést nyújt  a polgári társulás tevékenységébe.

            Ha fontos Önnek, hogy befizetett adója 2%-át saját gyermekére, falunk felnövekvő generációjára fordítsák, akkor ajánlja fel a Jövő Gyermeke Polgári Társulásnak  (https://kossanyiai.edupage.org/percenta2/)

             

                                        Köszönjük!

                                                                                                                 Kelko László    a PT elnöke

             

            Elérhetőségünk:

            Obchodné meno alebo názov:    Občianske združenie Dieťa budúcnosti - Jövő Gyermeke Polgári Társulás

            Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:   Školská 22, 946 57 Svätý Peter

            Právna forma:                              Občianske združenie

            Identifikačné číslo (IČO/SID):      37960032/0000

             

             

             

          • Értesítés

          • A helyi önkormányzat értesíti falunk lakosságát, hogy a COVID-19  országos tesztelés keretein belül falunkban két helyen lesz kialakítva tesztelési pont  - helyi kultúrház épültében és az iskola tornatermében.

            A helyi tesztelés időpontjai: 2021. január 30. (szombat) 8,00-tól 18,00-ig és január 31. (vasárnap)  8,00-tól 15,45-ig    

            Az egyes utcák besorolása az alul található képeken van feltüntetve: 

        • Értesítés - alsó tagozat - ZOOM órák!
          • Értesítés - alsó tagozat - ZOOM órák!

          • Értesítjük a Kedves Szülőket és az I-IV. osztály tanulóit, hogy január 18-tól napi egy-két óra terjedelemben online órákat (ZOOM) is tartanak az egyes osztályokban oktató tanárok a diákok számára (az órarend szerinti feladatokat továbbra is kapják a diákok).

            • 1. osztály online órák minden nap 8:45-től, hétfő, kedd, szerda, péntek Fekeč Péter osztályfőnökkel, csütörtökön Bukovszky Nóra tanító nénivel, továbbá hétfőn 9:45-től Konkolyi Ferenc tanító bácsival
            • 2. osztály online órák minden nap 8:45-től, hétfő, szerda, péntek Bencsík Ágnes osztályfőnökkel, kedden és csütörtökön Sýkora Adrianna tanító nénivel, továbbá szerdán 10:45-től angol Kovacsics Boglárka tanító nénivel.
            • 3.osztály online órák 9:45-től, hétfő, szerda, péntek Bukovszky Nóra osztályfőnökkel, kedden és csütörtökön Fekeč Péter  tanító bácsival, továbbá hétfőn 10:45-től Konkolyi Ferenc tanító bácsival, kedden 10:45-től  Bukovszky Nóra osztályfőnökkel és szerdán 10:45-től Palugyai Á. Adrianával.
            • 4.osztály online órák minden nap 8:45-től, hétfőn, szerdán, pénteken Sýkora Adrianna  osztályfőnökkel, kedden és csütörtökön Bencsík Ágnes tanító nénivel matematika. Ezen felül hétfőn 10:45-től Palugyai Á. Adrianával és kedden 10:35-től angol nyelv Madarász Domján Ildikó tanító nénivel
          • SAJTÓKÖZLEMÉNY

          • A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. értesíti a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága szakmai irányításával működő „Szülőföldön magyarul” program keretében a tavalyi, 2019/2020-as tanévre szóló nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz, valamint hallgatói támogatást igénylő érintetteket, hogy megkezdődik a támogatás átutalása a jogosult pályázók számlájára.

            A kifizetés több körben, pár hét eltéréssel kerül megvalósításra. Az 1. és 2. körben azok az érintettek kapják meg a támogatást, akik hiánytalanul nyújtották be a pályázatot. A további kört (3.) azok képezik majd, akiknek adatlapja hiánypótlásra szorult.

            A megítélt nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás összege személyenként: 60 EUR.

            A megítélt hallgatói támogatás összege személyenként: 10 EUR.

            A támogatás kifizetésének kezdete, az 1. kör utalásának időpontja: 2021. január 19.

            Az idei évtől a kifizetések új banki partneren keresztül, a Československá obchodná banka, a. s. (ČSOB) közreműködésével történnek, kizárólag banki átutalással a pályázók által az adatlapon feltüntetett számlaszámra.

             

            SZMPSZ BGA Felvidék

             

            Komárom, 2021. január 18.

          • Értesítés

          • A helyi önkormányzat értesíti falunk lakosságát, hogy a COVID-19  országos tesztelés keretein belül falunkban három helyen lesz kialakítva tesztelési pont  - községi hivatal előtti parkoló,  helyi kultúrház épültében és az iskola tornatermében.

            A helyi tesztelés időpontjai: 2021. január 23. (szombat) és január 24. (vasárnap)  8,00-tól 18,00-ig    

            Az egyes utcák besorolása az alul található képeken van feltüntetve: 

          • Értesítés

          • Tisztelt Szülők!

            Pontosítjuk az előző értesítésben megadott információkat:

            • Az iskola minden évfolyama (1-9. évf.) hétfőtől (2021.1.11.) meghatározatlan időre áttér az online oktatásra.  A felső tagozat a már megszokott órarend alapján folytatja tovább a tanulást.
            • Az alsó tagozat diákjai az adott nap órarendje szerinti tanórákra feladatokat fognak kapni (a feladatok az iskola weboldalán a házi feladat menüpont alatt lesznek megtalálhatóak), amelyeket otthon dolgoznak ki.  
            • Azon szülők gyermekei számára, akik igényelték az óvodát (mindkét szülőnek munkavégzéséből kifolyólag be kell mennie munkahelyére, nem végezheti a munkáját otthonról – home office, amit igazolni tud a munkáltatótól kapott igazolással) az óvoda a megszokott időben (7,00 – 16,00 ó) lesz nyitva.  
            • Azon szülők gyermekei számára, akik igényelték az egész napos napközis foglalkozást (mindkét szülőnek munkavégzéséből kifolyólag be kell mennie munkahelyére, nem végezheti a munkáját otthonról – home office, amit igazolni tud a munkáltatótól kapott igazolással) a napközi 7,45-től 16,00 óráig lesz nyitva. A napközibe a diák 7,40 és 8,00 óra közt érkezhet.

            Kérjük az óvodát és a napközit látogató diákok szüleit, hogy a hétfői nap reggelén a pedagógusnak adják le a kért dokumentumokat ("Munkáltatótól kapott igazolás" és "A törvényes képviselő nyilatkozata - Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti")

             

            Megértésüket megköszönve

             

            Tisztelettel

            RNDr. Bukovszky János

            az intézmény igazgatója

          • Értesítés

          • Tisztelt Szülők!

            Értesítjük Önöket, hogy a közegészségügyi helyzetre való tekintettel és az Iskolaügyi Minisztérium határozata alapján:

            • Az iskola minden évfolyama (1.9. évf.) hétfőtől (2021.1.11.) meghatározatlan időre áttér az online oktatásra.  A felső tagozat a már megszokott órarend alapján folytatja tovább, az alsó tagozat pedig a pénteki (2021. jan. 8.) nap folyamán kap pontosabb eligazítást
            • Azon szülők, akiknek gyermeke óvodába jár vagy alsó tagozatos és mindkét szülőnek munkavégzéséből kifolyólag be kell mennie munkahelyére (nem végezheti a munkáját otthonról – home office), amit igazolni tud a munkáltatótól kapott igazolással, kérheti gyermeke számára az óvodai elhelyezést vagy az egész napos napközit. Az osztályfőnökök a napokban fel fogják venni Önökkel a kapcsolatot. Az érdeklődések száma alapján lesz eldöntve, hogy elindul-e az óvodai és napközis foglalkozás a jövő héten.  

             

            Megértésüket megköszönve

             

            Tisztelettel

            RNDr. Bukovszky János

            az intézmény igazgatója

          • Értesítés

          • Tisztelt Szülők!

            Értesítjük Önöket, hogy az Iskolaügyi Minisztérium határozata alapján:

            - A téli szünet 2020. december 21-től 2021. január 8-ig tart. Az utolsó tanítási nap december 18.

            - Az új évben az első tanítási nap 2021. január 11. (hétfő)

            - A félévi szünet - 2021. február 1. - elmarad, ezen a napon a tanítás a hagyományos módon zajlik.

            A fenntartóval való egyeztetés alapján a téli szünet időtartalma az óvodára is érvényes, tehát 2020. december 21-től 2021.  január 8-ig tart. Az első tanítási nap 2021. január 11. (hétfő)

            Mindenkinek áldott, békés KARÁCSONYI ÜNNEPEKET és sikerekben, egészségben gazdag ÚJÉVET kívánok a magam és az iskola alkalmazottjai nevében!

            Tisztelettel

            RNDr. Bukovszky János

            az intézmény igazgatója