• Konzultációk - szülők részére
          • Konzultációk - szülők részére

          • Tájékoztatjuk a tisztelt szülőket, hogy a negyedévi értékeléssel és az online oktatással kapcsolatos kérdéseiket az alábbi időpontokban - online szülői konzultációkon beszélhetik meg az osztályfőnökökkel vagy a szakos pedagógusokkal!

            Köszönjük az együttműködésüket!

          • Értesítés

          • TISZTELT SZÜLŐK!

            Az őszi szünet befejeztével, holnap (2020. november 3-án, kedden) az alsó tagozatos diákok visszatérnek az iskolapadokba. A közegészségügyi hivatal rendelete alapján a tízedik életévüket még be nem töltött diákok csak a szülők által kitöltött és aláírt becsületbeli nyilatkozattal (amelynek tartalma részben változott, megtalálható csatolva az értesítés legalján) léphetnek be az iskola épületébe. Kérnénk ezért a Tisztelt Szülőket, hogy akinek módjában áll otthon nyomtassa ki a csatolt dokumentumot és kedd reggel kitöltve küldje el gyermekével. Akiknek ez nem áll módjában, azok reggel az iskola épülete előtt kapják kézhez a nyomtatvány, amelyet ott helybe kell majd kitölteni. Ez a rendelkezés az óvodába járó gyermekekre is vonatkozik.

            Azon diákok akik elmúltak tíz évesek, pedig csak negatív teszteredmény felmutatásával léphetnek az iskola épületébe.   

            Megértésüket megköszönve,

            RNDr. Bukovszky János, az intézmény igazgatója 

        • ONLINE OKTATÁS -felső tagozat
          • ONLINE OKTATÁS -felső tagozat

          • TISZTELT SZÜLŐK, KEDVES DIÁKOK!

            A Szlovák Köztársaság központi válságstábjának döntése értelmében a koronavírus terjedésének lassítása céljából hétfőtől, 2020. október 26-tól  /várhatóan november 27-ig/ az iskolák felső tagozata számára az oktatás online módon valósul meg.

            Megváltozott az őszi szünet időpontja: 2020. október 30. - november 2. /péntek és hétfő/ valamint 2020. november 6-9. /péntek és hétfő/

            Tisztelettel kérjük és felhívjuk a szülők és diákok figyelmét, hogy az elkövetkező heteket ne iskolai szünetként kezeljék, hiszen a tanítás egy megváltozott formájáról van szó és tartsák be a minisztérium és az iskola rendeleteit, amelyek szerint:

             

            1. A tanulóknak otthon kell tartózkodniuk és a mellékelt órarend szerint 7.45 és 11:30 közti időszakban bekapcsolódni az online /zoom vagy mesenger/ tanítási órákbakamera és mikrofon használata szükséges.
            2. A tanulók az iskolai weboldal /www.kossanyiai.edupage.org/ és más internetes felületeken tartsák  a kapcsolatot az oktató pedagógusokkal, és folyamatosan  a megadott határidőre végezzék el a számukra kijelölt feladatokat.
            3. A pedagógusok folyamatosan értékelik a tanulók munkáját, házi feladatait, feleleteit és aktivitását – osztályzattal, százalékos vagy szóbeli értékeléssel.
            4. A hiányzásokat nyilvántartjuk, ezért kérjük a szülők a szokott módon küldjék az osztályfőnököknek a távolmaradás igazolását. Továbbá az olyan technikai problémákat, amelyek megakadályozták a gyermek bejelentkezését a tanórába mielőbb jelezzék  a pedagógusoknak.
            5. Az online órák alatt is érvényben van az iskolai rendtartás, így az órán nem megfelelően viselkedő, másokat zavaró tanulók vagy az igazolatlanul távol maradó tanulók megrovásban részesülnek.

            A további információkat folyamatosan közöljük. Kérjük figyeljék honlapunkat!

            Amennyiben valakinél technikai vagy egyéb nehézségek merülnének fel, folyamatosan állunk rendelkezésre, forduljanak bizalommal az osztályfőnökökhöz vagy az oktató pedagógusokhoz.

            Kitartást, jó egészséget kíván az iskola vezetése!

             

        • Értesítés - 5-9.évfolyam!
          • Értesítés - 5-9.évfolyam!

          • Értesítjük a Kedves Szülőket, hogy a Szlovák Köztársaság Kormányának 678. számú rendelete alapján az alapiskola felső tagozatán az oktatás október 26-tól (hétfőtől) online formában folytatódik. Az oktatással kapcsolatos pontosabb tudnivalókat (órarend, forma) weboldalunkon a hétfői nap folyamán pontosítjuk, és az online kommunikációs csatornák (e-mail, Messenger, Facebook, stb.) segítségével is igyekszünk eljuttatni ezeket az információkat a diákokhoz és a szülőkhöz.   

          • Kossányi - hét 2020

          • ...a koronavírus árnyékában...

            Iskolánk névfelvételének évfordulóján verssel és koszorúzással emlékeztünk Kossányi Józsefre.

        • Iskolai étkezde felhívása!
          • Iskolai étkezde felhívása!

          • Tisztelt szülők!

            Az iskolakonyha vezetője értesíti azon diákok szüleit, akik az elmúlt tanévben ebédre jártak, hogy az elszámolásból visszajáró pénzt jövő héten, 2020. október 21-22., /szerdán és csütörtökön/ 15:30 - 17:00 óra közt átvehetik az étkezde oldalsó bejáratánál. (a visszajáró pénzt a diákok NEM vehetik át!)

          • KOSSÁNYI SZAVALÓVERSENY - online!

          • A Kossányi József Alapiskola és Óvoda felhívja az érdeklődő iskolák figyelmét, hogy a meghirdetett KOSSÁNYI SZAVALÓVERSENY idén online formában kerül megrendezésre. A beérkezett produkciókat a Komáromi Jókai Színház művészei értékelik.

            A jelentkezéseket a kossanyiszavaloverseny2020@gmail.com vagy a felhívásban Kossanyi_Jozsef_Szavaloverseny_2020.pdf megadott elérhetőségekre várjuk október 9-ig!

            A bejelentkezéskor kérjük elküldeni:

            • iskola neve,
            • tanuló neve,
            • kategória (vers/próza),
            • mű címe

            A bejelentkezett iskolák emailben kapják meg a további információkat.

             

        • Tájékoztatás - Covid-19
          • Tájékoztatás - Covid-19

          • Tisztelt Szülők!

            Tisztelettel kérjük és felhívjuk a szülők figyelmét, hogy  tartsák be az Oktatásügyi Minisztérium, Közegészségügyi Hivatal és az iskola járványhelyzetre vonatkozó rendeleteit, amelyek szerint:


            1. A tanuló három napnál /beleértve a hétvégét is/ hosszabb hiányzása esetén töltsék ki és adják le az iskolában a mellékelt nyilatkozatot!   /több formátumban mellékeltük, de csak 1 példányt kell tölteni!!!/                  SZÜLŐI NYILATKOZAT           17279.docx         Priloha-4-Vyhlasenie-zakonneho-zastupcu.pdf        scan656.jpg

            2. A tanuló 5 tanítási napnál hosszabb hiányzása esetén a gyermek kezelőorvosától kell igazolást kérni és hozni! 

            3. Amennyiben a tanulónál fennál a Covid-19 fertőzés gyanúja vagy megerősítették a betegséget, esetleg karantént rendelt el a gyermek részére a kezelőorvosa vagy  a Közegészségügyi Hivatal, a szülő/ törvényes képviselő köteles ezt haladék nélkül jelenteni az iskola igazgatóságának.  

            Köszönjük!

          • Kossányi Napok

          • Iskolánk névfelvételének 17. évfordulójára a Kossányi Napok keretén belül (2020. október 19-23.) az idén is megrendezésre kerülnek hagyományos versenyeink. Szeretettel várjuk az iskolák és diákjaik jelentkezését.

          • Közlemény

          • A Kossányi József Alapiskola és Óvoda igazgatója tisztelettel értesíti a Kedves Szülőket és a Diákokat, hogy 2020. szeptember 14-én (hétfőn) az alapiskolában az iskolai épületeken végzett felújítási munkálatok miatt igazgatói szabadnap lesz. Az óvodában ezen a napon is zökkenőmentesen folyik a tanítás.

            Szeptember 15-én (kedden), Hétfájdalmú Szűz Mária napján országos munkaszüneti nap lesz.

            A hétvége, az igazgató szabadnap és a munkaszüneti nap után az alapiskola legközelebb szeptember 16-án, 7.30-tól várja a diákokat.

            Megértésüket köszönjük!

          • TÁJÉKOZTATÓ- „Szülőföldön magyarul”

          • A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (a gyakori kérdésekre való tekintettel) tájékoztatni kívánja a pályázókat,  hogy ebben az évben a  „Szülőföldön magyarul” támogatási program Adatlapjainak kitöltésében és a pályázati feltételekben is változások vannak:

            1.      A támogatások kifizetése csak számlán keresztül történik.

            2.      Bármelyik szlovákiai bankfiókban lehet számlát nyitni (nemcsak az OTP bankfiókban). Ezután szükséges a banki adatok pontos feltüntetése és igazolása.

            3.      Nem kötelező a pályázó nevére számlát nyitni. Feltüntethető pl. a szülő, hozzátartózó bankszámlája is. Minden esetben a számla tulajdonosának nevét is fel kell tüntetni.

            4.      Az igazolás a bankszámláról lehet a számlakivonat vagy a szerződés másolata. Nem kell külön igazolást kérni a banktól. (Egyeztetés céljából van rá szükség, hogy nem történt – e elírás az adatlap kitöltésekor az IBAN szám feltüntetésében.)

            5.      Változás van még a megengedett igazolatlanul hiányzott órák számánál .

            (15 óra a 2018/2019-es tanév második félévében és 15 óra a 2019/2020-as tanév  első félévében). Ha bármelyik  meghaladja a megengedettet,  akkor a pályázat elutasításra kerül.

            Az SZMPSZ  írásban értesíti a támogatottat és az elutasított pályázót.

        • Tájékoztató
          • Tájékoztató

          • BEIRATKOZÁS  KÉPZŐMŰVÉSZET SZAKRA  a  ZUŠ - MAI Hurbanovo  Szentpéteren kihelyezett osztályába

            Tisztelt szülők,

            a beiratkozás a  ZUŠ - Művészeti Alapiskola Hurbanovo - Szentpéteren kihelyezett osztályába

            a 2020/21- es tanévre  elektronikus formában lehetséges legkésőbb 2020. szeptember. 9- ig.

            Csupán a már regisztrált gyermekek nyernek felvételt és vehetnek részt az órákon.

            Elekktronikus jelentkezési lap:

            https://zusmaihurbanovo.edupage.org/register/?eqa=d2hhdD1mb3Jt

            (kérem a megjegyzésnél feltüntetni:  Szentpéter rajz)

            A rajz órák  2020. szeptember közepétől lesznek megtartva, hétfői napokon a Kossányi J. Alapiskola  épületében.

            Tandíj 15€ / félév, illetve a művészet támogatására 7€/év.

            Bővebb további információt Zsapka Máriától kaphatnak a 0908 097 391 tel. számon.