• Háromnegyed évi konzultációk
          • Háromnegyed évi konzultációk

          • Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a 2023/24-es tanév háromnegyed évi értékelésével kapcsolatos témákról /tanulmányi előmenetel, magatartás, hiányzás, … / és az elkövetkező időszakra tervezett rendezvényekkel kapcsolatos információkról az alábbi időpontokban tartanak konzultációt a pedagógusok.

          • Útmutató a pályázathoz

          • „Szülőföldön magyarul program- oktatási-nevelési támogatás felhívását a Nemzetpolitikai Államtitkárság eddigi tájékoztatása szerint 2024. április 3-án hirdeti meg.

            A szülők 2024. április 3. és május 3. között kizárólag elektronikusan nyújthatják be támogatási igényüket www.mipont.hu oldalon.

            Kérjük legyenek türelmesek, mivel a rendszer most indult előfordulhatnak kisebb problémák!

            A sikeresen kitöltött adatlapokat /adatok és csatolt mellékletek is rendben/ vagy kinyomtatva aláírva juttassa el az iskolába gyermeke osztályfőnökének, vagy az elektronikus kitöltés végén a támogatási kérelem beadására kattintva mentse el/fejezze be a kitöltést és az április folyamán meghirdetett  szülői értekezletek/konzultációk alkalmával az iskolában történő kinyomtatás után aláírhatja.

            Változás!!!

            • Ha aláírás nélkül érkezik be az adatlap, nem kérhetünk hiánypótlást, a pályázat azonnal elutasításra kerül.
            • Hiánypótlás is csak elektronikusan történik, az erre vonatkozó üzenetet a szülő a regisztrált e-mail címre kapja.
            •  Postára adás előtt legyenek szívesek ellenőrizni, hogy az adatlapon szerepel-e a szülő/pályázó és az igazgató aláírása is.
            • A szülők lehetőleg egyénenként ne küldjék az adatlapokat, ezt kérjük, hogy az intézmény bonyolítsa le.

             

        • !
          • !

          • A Kossányi  József Alapiskola és Óvoda igazgatósága

            mély fájdalommal tudatja mindazokkal, akik ismerték,

            hogy szeretett tanárunk és kollégánk

             

            PaedDr. Papp Aranka

             

            hosszú betegség után 59 éves korában elhunyt.

            Temetése  2024. február 17-én  14:00 órakor lesz a perbetei katolikus temetőben.

            EMLÉKÉT SZERETETTEL ŐRIZZÜK

             

        • ADÓ 2% - felajánlása
          • ADÓ 2% - felajánlása

          • TISZTELT SZÜLŐ, KEDVES ISKOLA- és ÓVODABARÁT!

                          Az előző évekhez hasonlóan, 2024-ben is azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy amennyiben lehetőségük van, támogassák adójuk 2%-ával a Jövő Gyermeke Polgári Társulást. Szervezetünk az adókból befolyt összeget a szentpéteri alapiskolára és óvodára fordítja.

            Hozzájárultunk már anyagilag az oktatás színvonalát emelő interaktív táblák, berendezések vásárlásához, támogattuk az óvodai és iskolai kirándulások buszköltségeit, fedeztük a kézműves foglalkozások alapanyagköltségeit és a népviseleti ruhák varratásának költségét. Rendszeres társszervezői és támogatói vagyunk az iskolai és óvodai kulturális és hagyományőrző rendezvényeknek, mint pl. Kossányi-hét, Mesefesztivál, Májusfa-állítás, Családi-nap, amelyeken a polgári társulás anyagi hozzájárulásának is köszönhető, hogy színvonalas hazai és magyarországi együttesek, tánccsoportok és előadók fellépése vált lehetővé. Legutóbb az óvoda udvarán épült kerti pavilon /kiülő/ költségeihez járult hozzá a szervezet, valamint a napközi udvarán elkészült kültéri sakk és Trianon emlékmű megvalósítását finanszírozta. A tanév végén pedig a kimagaslóan teljesítő tanulókat jutalmazzuk – a legjobbaknak járó díjjal.

            E felsorolás természetesen nem tartalmazza az összes eddigi iskolára vagy óvodára fordított támogatást, de betekintést nyújt  a polgári társulás tevékenységébe.

            Ha fontos Önnek, hogy befizetett adója 2%-át saját gyermekére, falunk felnövekvő generációjára fordítsák, akkor ajánlja fel a Jövő Gyermeke Polgári Társulásnak  (https://kossanyiai.edupage.org/percenta2/)

            Köszönjük!

                                                                                                                 Kelko László

             a PT elnöke

            Elérhetőségünk:

            Obchodné meno alebo názov:    Občianske združenie Dieťa budúcnosti - Jövő Gyermeke Polgári Társulás

            Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:   Školská 22, 946 57 Svätý Peter

            Právna forma:                             Občianske združenie

            Identifikačné číslo (IČO/SID):     37960032

             

        • SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
          • SZÜLŐI ÉRTEKEZLET

          • Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a 2023/24-es tanév félévi értékelésével kapcsolatos témákról /tanulmányi előmenetel, magatartás, hiányzás, … / és az elkövetkező időszakra tervezett rendezvényekkel kapcsolatos információkról az alábbi időpontokban tartanak szülői értekezletet vagy konzultációt a pedagógusok.

          • Értesítés

          • Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a magas számú hiányzás miatt 2023.12.7. – 2023.12.8. (csütörtöktől - péntekig) elmaradnak a délutáni órák  /és szakkörök/.

            Köszönjük a megértést!

          • Tollaslabda torna

          • Új galériát helyezett a fényképalbumba

            A Jövő Gyermeke PT és iskolán szervezésében novemberben első alkalommal került megrendezésre a Kossányi Tollaslabda torna. 5 iskola 31 diája 4 kategóriában mérte össze tudását.

        • SZÜLŐI ÉRTEKEZLETEK ÉS KONZULTÁCIÓK
          • SZÜLŐI ÉRTEKEZLETEK ÉS KONZULTÁCIÓK

          • Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a 2023/24-es tanév negyedévi értékelésével kapcsolatos témákról /tanulmányi előmenetel, magatartás, hiányzás, … / és az elkövetkező időszakra tervezett rendezvényekkel kapcsolatos információkról az alábbi időpontokban tartanak szülői értekezletet vagy konzultációt a pedagógusok.

          • Őszi szünet

          • Értesítjük a Diákokat és a Kedves Szülőket, hogy október 30-tól november 1-ig szünetel a tanítás (őszi szünet). Az oktatás november 2-tól (csütörtök) folytatódik.   

          • Kossányi Napok - kedd

          • Ma délután a Kossányi Napok keretében ellátogatott hozzánk Koltay Gábor, Balázs Béla-díjas filmrendező a István Király a Honfoglalás és a Sacra Corona filmek rendezője. Az érdekfeszítő előadásán rengeteget tudhatunk meg életútjáról, a filmek hátteréről. Köszönjük, hogy eljött közénk és megosztotta velünk gondolatait!

          • Kossányi Kupa asztalitenisz torna

          • Ma a Kossányi Napok keretében a Kossányi József Alapiskola és Óvoda és a Kárpatia Sport Polgári Társulás szervezésében a szentpéteri alapiskola tornateremében került megrendezésre a XV. Kossányi Kupa asztalitenisz torna, amely egyben a XIX. Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság - Wichmann Tamás emlékverseny. A tornára 15 iskola 52 tanulója nevezett be. A fiúk kategóriájában 45 a lányoknál 7 diák versenyzett. A verseny főbírója Bánsky Tibor volt, akinek segítói iskolánk volt tanulói Petrik Krisztofer, Sárközi Rudolf és Csalava Levente voltak. A lányok versenyében körverseny formájában dőlt el a sorrend, míg a fiúk kategóriájában a csoportkörök után egyenes kiesési rendszer következett. A verseny dobogósai:

            Lányok kategóriája:

            1.Gergely Noémi, Munka utca Alapiskola Komárom

            2. Hajabács Réka, Kossányi József Alapiskola és Óvoda, Komáromszentpéter

            3. Bugár Abigél, Deáki Alapiskola

            Fiúk kategóriája:

            1. Balogh Roderik, Nagyölvedi Alapiskola

            2. Ódor Kristóf, Hetényi János Alapiskola és Óvoda, Ekel

            3. Ozgyin Szabolcs, Pongrácz Ágosten Alapiskola, Negyed

            Köszönjük a pedagógusoknak és a kísérőknek, hogy diákjaikkal részt vettek a versenyen a győzteseknek pedig gratulálunk!