Menü:

Hodnotiaca správa MŠ - 2013-14 Évi terv 2013-2014 Karácsonyi ünnepség Tavaszi programok Óvodai beíratkozás Föld napja Farsang az óvodában Tavaszi rendezvények az óvodában Óvodai rendtartás Jelmezbál Családi délután- Tökfesztivál az oviban

MŠ - Óvoda

Tavaszi rendezvények az óvodában

Anyák napja az óvodában

 

Úgy repültem,mint a madár

Pedig szárnyam sincsen

A szeretet az én szárnyam,

szivem az én kertem

anyák napján köszöntelek,

édesanyám lelkem!

 

Óvodánkon május 9-én tartottuk meg az anyák napi műsort. Már előtte lázas készülődés folyt mindkét osztályban. Versekkel, énekekkel, tánccal, rövid kis jelenetekkel köszöntöttük az anyukákat, nagymamákat és a kedves vendégeket. Meghitt családias körben zajlott ez az eseményünk. A műsor végén pedig virággal és egy kis ajándékkal kedveskedtünk az anyukáknak.

,,Az én szívem kis óra,

szeretet a rugója,

Mindig csak azt ketyegi,

hogy anyukát nagyon szereti.“

 

 

Gyermeknap

 

Június 3-án lovas gyermeknapi kiránduláson voltunk a gyerekekkel. Autóbusszal mentünk Marcelházára az RC RANCHRA. Betekintést nyerhettünk a ranch mindennapjaiba, megismerkedtünk az itt élő állatokkal és a napi teendőkkel az állatok körül (etetés, csutakolás). Az állatsimogatóban meg lehetett simogatni a mini pónikat, szamarakat, törpekecskéket, nyulakat, juhokat. A délelőtt folyamán sor került a zenés western lovas bemutatóra, amit a gyerekek ámulva néztek végig. Volt pónilovas bemutató is. A bátrabbak felülhettek a pónira és lovagolhattak, de azért nem mindenki volt bátor. Nagyon sok szép látnivaló volt, sok információt tudtak meg a farmon lévő állatokról.

Nagyon tartalmasan telt el a délelőtt. Bár feltöltődve, de egy kicsit elfáradva tértünk vissza az óvodába, ahol márt várt ránk a finom ebéd.

 

 

 

Visegrádon kirándultunk

 

Május 22-én osztálykirándulást szerveztünk Visegrádra.

Első állomásunk a Fellegvár megtekintése volt. Megmásztuk a 70 lépcsőfokot mire kicsit kifáradva felértünk és elénk tárult a gyönyörű szép ,,Duna kanyar,, és a csodás táj. Fényképezkedhettek a korabeli királyi trónnál és a tömlöcnél, valamint megtekinthették a királyi ruhákat, koronát, fegyvereket. Innen tovább indultunk a Királyi palotába, várt minket az Apród meseprogram. Mátyás királyről adtak elő mesét, amibe a gyerekeket is bevonták. A mese után pedig átvonultunk a visegrádi Várhegy aljába ahol a Mátyás király játszópark, az ország legnagyobb játszótere található. A díszes kaput magyar és török vitézek őrzik, a kapun belépve ragyogó színű játékokkal, szobrokkal találkozhattunk. A mesekert Kő Boldizsár, ezer négyzetméteres mesekert, a vármúzeum Uniós pályázaton nyert rá pénzt. A játszótér legnagyobb részét egy labirintus alkotja, amelybe a gyerekek több építményhez juthatnak el. Fel lehetett kapaszkodni Beatrix trónjára, egy remetelakba és a harangtoronyba. A labirintust forgó vitézek őrzik.

A gyerekek minden játékot kipróbálhattak, fagyizhattak, apró ajándékokat vásárolhattak. Új élményekkel gazdagodott az óvoda apraja-nagyja.

Újdonságok

Fényképalbum

Kapcsolat

Iskola megnevezése: ZŠ s MŠ Józsefa Kossányiho s VJM -Kossányi József Alapiskola és Óvoda
Iskola e-mail címe: zs.vjm@zssvpeter.edu.sk
Telefon: +421 35 76 82 112
fax: +421 35 76 940 70
mobil: +421915815984
Óvoda mobil: 0917450271
Étkezde: 035 76 85 164
Iskola címe: Školská 22, 946 57 Svätý Peter
IČO: 37861166
DIČ: 2021607808