Menü:

Hodnotiaca správa MŠ - 2013-14 Évi terv 2013-2014 Karácsonyi ünnepség Tavaszi programok Óvodai beíratkozás Föld napja Farsang az óvodában Tavaszi rendezvények az óvodában Óvodai rendtartás Jelmezbál Családi délután- Tökfesztivál az oviban

MŠ - Óvoda

Farsang az óvodában

Farsang az óvodában

 

,,Farsang van most,

ne feledd el,

maskarádat,

fürgén vedd fel !“

 

Szól a duda,

szedd a lábad,

perdülj, fordulj,

fürgén járjad!“

 

Mi is az a farsang?A tavaszvárás ősi örömünnepe,búcsúztatjuk a telet. A farsang vízkereszttől a húsvétot megelőző 40 napos böjt kezdetéig tart. A bőséges evéssel, ivással elősegítik, hogy a következő évben gazdag termés legyen. És persze a táncmulatságok, amit mi is minden évben megtartunk az óvodában. Idén erre február 20-án került sor. Minden gyermek jelmezbe bújt. Volt közöttük királylány, hercegnő, tűzoltó, méhecske, bűvöskocka, pillangó és még sorolhatnám a sok ötletesebbnél-ötletesebb jelmezeket. Ezeket a szüleikkel otthon készítették, varrták, ragasztották, nyírták, dobozból, kartonból fabrikálták vagy éppenséggel vásárolták. A farsangot is, mint minden ünnepet nagy készülődés előzött meg. A kiscsoportban és a nagycsoportban is díszes farsangi  szemüvegeket ragasztottak, festettek, színeztek. A mulatozás közben ha elfáradtak, finomságok várták őket a megterített ,,ünnepi“ asztalnál. Ha megfejted a következő találós kérdést, kiderül az is, hogy többek között mi is volt az asztalon.

 

Dagasztanak, pofozgatnak,

szép kerekre kiszaggatnak.

Kendő alatt elaltatnak,

jó melegben tartogatnak.

Meg is növök egykettőre,

kiugrom a serpenyőbe.

Irul-pirul a két orcám,

hófehér a szalagocskám ( fánk ).

 

A gyermekek vidám légkörben tölthették az egész délelőttöt. Elsődleges célja az önfeledt játék, szórakozás volt. A gyermekek arca árulkodott is erről, biztosan minden ovis maradandó, pozitív élményekkel tért haza. Jutalmul pedig mindenki bohóckitűzőt, lufit és édességet kapott amit haza is vihettek.

Újdonságok

Kapcsolat

 • ZŠ s MŠ Józsefa Kossányiho s VJM -Kossányi József Alapiskola és Óvoda
  Školská 22, 946 57 Svätý Peter
 • +421 35 76 82 112
  fax: +421 35 76 940 70
  mobil: +421915815984
  Óvoda mobil: 0917450271
  Étkezde: 035 76 85 164

Fényképalbum