Menü:

Hodnotiaca správa MŠ - 2013-14 Évi terv 2013-2014 Karácsonyi ünnepség Tavaszi programok Óvodai beíratkozás Föld napja Farsang az óvodában Tavaszi rendezvények az óvodában Óvodai rendtartás Jelmezbál Családi délután- Tökfesztivál az oviban

MŠ - Óvoda

Családi délután- Tökfesztivál az oviban

„ Földön nőttem kúszva, mászva,

míg megnőtt a kobakom.

Sütőtökként illatoznék

esténként az asztalon.

 

Csíkos lettem, zöld és sárga,

illatozni nem fogok,

faragjál ki véssél arcot!

Töklámpásod én vagyok.”

(Galambos Bernadett: Töklámpás)

 

2016 november elején rendeztük meg óvodánkban az immár hagyományossá vált Tökfesztivált. A gyerekek már reggeltől lázas készülődésben voltak. A nagycsopostosok kifestették a hurkapálcára szúrt „tökfejeket”, hogy majd délután szüleikkel kidíszíthessék azt, valamint elkészítették közösen "Tökfilkót" is.  A kiscsoportosok pedig szellem lámpásokat készítettek, melyek az ablakokban világítottak a délután folyamán.

      

 

 

 

 

Uzsonna után elérkezett végre a nap fénypontja és elkezdődött a családi délután. A gyerekek szüleik segítségével nekiláttak a tökfaragásnak. Sorra készültek el a szebbnél szebb töklámpások.

 

                       

 

A hűvösödő őszi időjárásban melegséget hozott a tábortűz, ahol mindenki kedvére sütögethetett. Természetesen nem csak a szalonna és a kolbász volt az egyetlen betevő, sok-sok finomság közül válogathattak kicsik és nagyok egyaránt.

                                                              

Aki végzett a tökfaragással, ügyességi játékokban mérhette össze erejét társaival. Aki nem akart tököt talicskázni, az pedig arcfestésen vehetett részt.

 

 

                         

Az egész délután jó hangulatban telt.  Reméljük, hogy sok ilyen közös programot tölthetünk még együtt. Mindenkinek köszönjük a részvételt és a sok- sok finomságot, ami elengedhetetlen volt a jó hangulathoz.

                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

Újdonságok

Kapcsolat

 • ZŠ s MŠ Józsefa Kossányiho s VJM -Kossányi József Alapiskola és Óvoda
  Školská 22, 946 57 Svätý Peter
 • +421 35 76 82 112
  fax: +421 35 76 940 70
  mobil: +421915815984
  Óvoda mobil: 0917450271
  Étkezde: 035 76 85 164

Fényképalbum